Wie is uw wijkagent?

Wie is mijn wijkinspecteur ?

De gemeente Wetteren bestaat uit 6 wijken, waarvoor telkens één wijkinspecteur bevoegd is :

  1. Wijk Centrumkern :                                 INP Johan TEMMERMAN
  2. Wijk Centrum-Jabeke :                          INP Joris FOUQUAET
  3. Wijk Boskant :                                         INP Sarah HEYNDERYCX
  4. Wijk Massemen-Westrem :                    INP Laura DE BLAERE
  5. Wijk Overbeke-Kwatrecht :                   INP Vicky DEMEYER
  6. Wijk Overschelde-Ten Ede :                   Deze plaats is momenteel vacant

     

De wijkdienst Wetteren bevindt zich in het politiehuis, Zuiderdijk 2 te Wetteren.
Hoofdinspecteur Filip VERBANCK is het diensthoofd van de wijk Wetteren en staat in voor de dagelijkse leiding en coördinatie van deze dienst.

 

Waarvoor kan je terecht bij de wijkinspecteur ?

De wijkinspecteurs zijn dagelijks aanwezig in hun wijk en zijn er jouw rechtstreeks aanspreekpunt. Je kan hen o.a. ontmoeten tijdens het schooltoezicht bij aanvang of einde schooltijd, maar zij staan ook in voor woonstveranderingen en andere wijkgebonden opdrachten.

De buurtinspecteur kent zijn of haar werkterrein door en door: de bewoners, de scholen, bedrijven, verkeerssituaties, buurtproblemen, overlastplaatsen, …

In elk geval probeert de wijkinspecteur problemen op te lossen door een luisterend oor te bieden en een bemiddelende rol op te nemen in burenruzies. Wanneer dit niet lukt, wordt er gepast doorverwezen naar andere bevoegde instanties.

Bovendien voeren zij preventieve controles uit om het veiligheidsgevoel in de wijk te verhogen en nemen zij deel aan preventieprojecten zoals bij voorbeeld de uitvoering van vakantietoezichten, die je kan aanvragen via de website.

De wijkinspecteur is aanwezig tijdens evenementen (wielerwedstrijden, kermissen, buurt-bijeenkomsten,… ), en voert heel wat administratieve opdrachten uit. Je kan er ook bij terecht voor overlastsituaties zoals geluidshinder, sluikstorten, loslopende honden, gevonden fietsen, ...
 

Met andere woorden voor alle niet-dringende tussenkomsten in de wijk, kan je terecht bij de wijkinspecteurs die als vertrouwenspersoon jullie eerste aanspreekspunt zijn. Aarzel dus niet om hen te contacteren.

 

Hoe contacteer je de wijkinspecteur ?

De wijkinspecteur is steeds aanspreekbaar tijdens zijn/haar aanwezigheid in de wijk en per e-mail contacteerbaar via pz.wlw.wijk@police.belgium.eu.


De wijkdienst Wetteren bevindt zich in het politiehuis te Wetteren, Zuiderdijk 2 en is geopend van maandag tot en met vrijdag (8u-12u en 13u-18u) en op zaterdag (9u-13u).
Op voormelde dagen en uren is de wijkdienst Wetteren telefonisch bereikbaar via 09/369.00.25

Ook terug te vinden op:

- de website: www.lokalepolitie.be/5438

- Twitter: com/pzwlw

- Facebook: www.facebook.com/pzwlw

- DePolitieApp

 

 

 

 

 

 

 

 

www.lokalepolitie.be/5438

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding verwijderd.

 

 

 

www.facebook.com/pzwlw